In het weekend van 8 en 9 juni zijn in Alkmaar de Nederlandse Kampioenschappen scherrmen voor de jeugd geweest. Emma en Abel deden namens Courage mee. Helaas zijn ze niet in de prijzen gevallen.

Op het toernooi was een TV ploeg van het Jeugdjournaal. Hun verslag kun je zien op Battles en blauwe plekken op groot schermtoernooi.

Op zondag 28 juni behaalde jeugdlid Emma van Rijnswou  van sv Courage de eerste prijs bij het Debutantentoernooi.

Dit toernooi werd voor de 24ste keer gehouden in Sint Truiden in België. Het is een schermtoernooi voor schermers met weinig wedstrijdervaring.

Het Ferrum Vetum is een competitie voor veteranen. Er worden per jaar vijf wedstrijden georganiseerd door de KNAS in samenwerking met verschillende schermverenigingen. Sinds 2009 neemt Courage de organisatie van het vijfde toernooi voor zijn rekening. Het Ferrum Vetum telt mee voor de Nederlandse ranglijst voor veteranen.

Het Ferrum Vetum Futuri is een soortgelijke cyclus voor schermers tussen 20 en 39 jaar. Dit toernooi is recreatief en telt niet mee voor de Nederlandse ranglijsten.

Op zondag 10 december 2017 organiseren we voor de achtste keer het Ferrum Vetum.

Op 27 juni deden we met een heren degen team mee met het NK Equipe in de Maaspoort hal in Den Bosch. Het Courage equipe bestond uit Martijn Dijkman, Jurgen Geerlings en Henri Faber. Er deden in totaal 14 equipes mee.

In de eerste ronde namen we het op tegen het equipe van Zaal Kardolus. Deze ontmoeting wisten we niet te winnen waardoor het maximaal haalbare de negende plaats werd. In de tweede ronde hadden we vrij. In de derde ronde namen we het op tegen de studenten van Esprit. Deze partij werd door ons gewonnen. In de daarop volgende vierde ronde traden we aan tegen Pallós en verloren nipt. Daarmee kwamen we uit op de tiende plaats.

In de Brabantse Equipe Competitie komen de degen equipes van zes schermverenigingen tegen elkaar uit in een hele competitie (elk team ontmoet elk ander team twee keer). Er zijn zes speelavonden, drie voor de zomer (15 april, 20 mei en 18 juni) en drie na de zomer (13 oktober, 18 november en 17 december).