Schermen: uitdagend en sportief

Schermvereniging En Garde

En Garde is dé club in Zuidoost-Brabant voor zowel beginnende als ervaren schermers. Sportief, uitdagend voor iedereen vanaf 7 jaar oud. Je bent welkom om kennis te komen maken!

Kom gerust eens kijken en/of meld je aan voor onze 3 proeflessen voor € 15. We hebben twee trainingslocaties in Veldhoven en in Eindhoven en twee trainingsdagen, maandag en donderdag. In Eindhoven wordt met alle wapens getraind en is er de mogelijkheid om rolstoelschermen te oefenen. Hiermee hopen we de schermclub voor Zuidoost-Brabant te zijn, met aandacht voor alle takken van de schermsport. En Garde is ontstaan na de fusie van PSV Schermen en SV Courage en vertegenwoordigt meer dan 130 jaar schermervaring.

Proeflessen

Om je kennis te laten maken met het schermen en onze vereniging, geven we meerdere keren per jaar proeflessen.
Je kunt deelnemen vanaf de leeftijd van 7 jaar. Voor €15,- krijg je 3 trainingen, inclusief het gebruik van de schermuitrusting.

Je kunt je opgeven voor één van de twee leeftijdsgroepen voor de proeflessen (locatie Eindhoven):

De groepen starten als er zich genoeg deelnemers hebben aangemeld. Je ontvangt van ons dan een e-mail.

We wensen je veel schermplezier toe.

Aanmelden voor (proef)lessen

Meld je aan voor de proeflessen door een email te sturen naar Mail. Vermeld in de mail:

Na inschrijving ontvangt je t.z.t. een uitnodiging voor deelname als de definitieve datum en tijd gepland zijn.

Tijden

Kuikens & Benjamins (7 tot 12 jaar) Maandagavond van 18:30 – 20:00 uur
Donderdagavond van 18.30 – 20:00 uur
Benjamins & Pupillen/Cadetten (12 tot 15 jaar) Maandagavond van 18:30 – 20:00 uur
Donderdagavond van 19.00 – 20.30 uur
Cadetten (vanaf 15 jaar) Junioren & Volwassen (Senioren/Veteranen) Maandagavond van 20:00 – 21.30 uur
Donderdagavond van 20:00 – 21.30 uur

Locatie Veldhoven (maandag training)

Onze schermzaal bevindt zich aan de Norenberg 21 in Veldhoven.

Locatie Eindhoven (donderdag training)

Sportzaal van de Internationale School Eindhoven aan de Oirschotsedijk 14b in Eindhoven
Navigatie systeem Toegang tot de campus is niet mogelijk via de Oirschotsedijk (afgesloten voor autoverkeer). Rijd naar “Achtseweg Zuid” en volg op de rotonde daar de borden “ISE bezoekers”
U kunt zich aanmelden bij de slagboom
Openbaar vervoer: Bus nummer 189 gaat rechtstreeks naar ISE vanaf station Eindhoven Centraal.

Afmelden

Afmelden voor een training graag rechtstreeks bij je schermleraar!

vic
maryam
adrian
alexander

Rolstoelschermen

Wat is rolstoelschermen? Bij rolstoelschermen staan de rolstoelen vast in een frame. Om het wapen van je tegenstander te ontwijken, kun je met je bovenlichaam naar achter bewegen of met je wapen weren. Om aan te vallen, kun je met je bovenlichaam naar voren bewegen. Omdat je dicht bij elkaar zit, heb je voldoende spierkracht in je armen nodig.

Rolstoelschermen is geschikt voor alle mensen die niet lopend kunnen sporten. In de schermsport gaat het erom je tegenstander te raken, zonder zelf geraakt te worden. Ook bij het rolstoelschermen is dit het uitgangspunt. Techniek, tactiek en snelheid zijn heel belangrijk. Het is een uitdaging!

Het rolstoelschermen bij Schermvereniging En Garde wordt mede mogelijk gemaakt door de donateurs en vrijwilligers van de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK).

Is rolstoelschermen iets voor jou?

Geïnteresseerd?

Meld je aan voor een proefles via de mail en ervaar of rolstoelschermen bij jou past!