Menu Sluiten

Trainingen voor alle groepen vanaf donderdag 28 mei

Graag willen we jullie informeren over de trainingen de komende periode, waarbij we rekening houden met de geldende regels voor veilig sporten.

Vooralsnog gaan we alleen op donderdag trainen bij de Internationale School Eindhoven, waar we de mogelijkheid hebben om buiten te trainen op verschillende velden en goed afgeschermd op het eigen terrein van de school.

Donderdag 21 mei is er vanwege Hemelvaart geen training. Vanaf donderdag 28 mei starten we met alle leeftijdsgroepen, nadat we afgelopen week alleen met de jeugdleden hebben getraind.

Voor donderdag 28 mei willen we dus starten met alle drie de groepen:

• Van 18.30 tot 19.30 uur voor de groep tot en met 12 jaar op de betonnen locatie (1 maître)
  • Van 19.30 tot 20.45 uur start de groep van 13 tot met 18 jaar op het kunstgras (2 maîtres)
  • Om 20.00 uur begint de groep volwassenen op de betonnen locatie. (1 maître)

Jeugd tot en met 12 jaar hoeft zich niet aan de 1,5m regel te houden, dus kunnen zij ook tegen elkaar schermen.

Iedereen vanaf 13 jaar moeten zich aan de 1,5m regel houden. Naast diverse bewegingsoefeningen zal met de maître op maat getraind worden in schermkleding en met wapen.

Voor de jeugd is het niet de bedoeling dat de ouders bij de training blijven.

Er is geen kleedruimte, en geen sanitair, kom dus in trainingskleding naar de locatie, zodanig dat je ook makkelijk je schermkleding (vest) kunt aantrekken en neem je wapen, handschoen en masker mee. We kijken of we materiaal beschikbaar kunnen stellen als je dat niet hebt. Ook adviseren we je water en een warme jas mee te nemen.

Mocht het op donderdag heel hard gaan regenen, dan wordt de training afgelast. Dat zullen we via de mail en whatsapp-groepen laten weten dan.

Er zal een Corona veiligheidspersoon aangesteld worden (herkenbaar aan gekleurd hesje), die bewaakt dat niemand de 1.5m regel overtreedt en toezicht houdt op de ouders/begeleiders.

We houden ons aan de regels van het NOC-NSF inzake veilig sporten.

Onze schermvereniging En Garde en de KNAS volgen de regels van de Rijksoverheid en het RIVM. Een samenvatting van hun mededelingen staan op de website van de Rijksoverheid .

Onderstaand de link met de opgestelde protocollen verantwoord sporten voor kinderen en jeugd, (waar wij ons aan moeten houden, afwijken hiervan wordt door het bestuur niet getolereerd!)

Houd ook onze whatsapp-groepen, Facebook-groep en Instagram-account in de gaten.

We zijn blij dat we weer kunnen beginnen met trainingen voor alle groepen. Graag tot 28 mei!